Fernando Javier Urquijo, photographer, Georgia 2020

Fernando Javier Urquijo, photographer, Georgia 2020

Today, our close friend, exceptional artist and photographer for studioMilou for over twenty years, Fernando Javier Urquijo, sent us one of his works. This beautiful, poignant image of a shepherd resonates with the underlying messages of Easter, especially the sacrifice of human company. And so it also resonates with things too many are feeling at this time, worldwide.

See more

Night photos of National Gallery site in 2012

Night photos of National Gallery site in 2012

Between 2011 and 2015 the National Gallery construction main contractor Takenaka was working around the clock, with 4 shifts of 8 hours, to catch up with the work schedule and to complete the Gallery before the deadline of august 2015.

See more

Open position, Architectural assistant in Singapore office

Open position, Architectural assistant in Singapore office

We’re looking for an architectural assistant in our Singapore office. A motivated and talented professional who has a good eye for detail, excellent communication skills and an appreciation of our studio’s ethos and projects.

See more

The Avenir, River Valley Close, Singapore. Construction in progress, February 2021

The Avenir, River Valley Close, Singapore
Construction in progress, February 2021

The Avenir project is under construction today. It has been designed by StudioMilou in partnership with ADDP. It will include 374 luxury apartments and all the common facilities. It will be completed on the 9th March 2023.

See more

StudioMilou offices in Melbourne

StudioMilou offices in Melbourne

Thanks to the generous support of Noel Firmanis and Megan Ponsford, StudioMilou has created its first Australian office in Melbourne, 6, Oxford street Collingwood 3066, discretely installed within the Oxford street chapel.

See more

Seoul Compact City international design competition architectural review

Seoul Compact City international design competition architectural review

The Seoul Metropolitan Government and the Seoul Housing and Community Corporation published a very detailed architectural review of the international design competition for the Seoul Compact City, Gangil public garage project.

See more

Adaptive reuse in Hong Kong, Shanghai, and Singapore

Adaptive reuse in Hong Kong, Shanghai, and Singapore

The Hong Kong university press just published a volume on Asian revitalization experiences and adaptive reuse in Hong Kong, Shanghai and Singapore edited by Katie Cummer and Lynne D. DiStefano.

See more

Studies on 3D Public Spaces Extension of the LASALLE School of the Arts, Singapore, 2020

Studies on 3D Public Spaces Extension of the LASALLE School of the Arts, Singapore, 2020

In 2020, studioMilou designed a project for the extension of the LASALLE School of Arts. This project was part of an expression of interest application submitted with the local practice Swan & Maclaren and was not finally selected. The concept of the project is to create the two wings of the school organized around a three dimensional layering of circulation and shared living spaces for the students and the professors open widely to the city life.

See more

Choa Chu Kang HDB, Singapore, February 2021

Choa Chu Kang HDB - A study on 3 Dimensional Public Space

In 2019, studioMilou designed an integrated project including - residential, nursing buildings home, clinics, restaurant, shops and community spaces around a spectacular public spaces linking the metro station close by and a public garden. The design developed with the local practice ADDP, proposes to organise all the elements of the brief around a Piranesian style of vertical public spaces open to all and protected against the rain and the sunlight by the cantilevers of large balcony and suspended gardens.

See more

Gangil Seoul Compact City, Korea, February 2020

Gangil Seoul Compact City - A study on 3 Dimensional Public Spaces

In 2020, studioMilou designed a low-rise integrated design, including, residential, community spaces, shops, bus garage, bus terminal around an enclosed vertical garden. This garden was designed to be used at all seasons with water features becoming an ice skating ring in winter. This public space was protected by a spectacular urban canopy and was surrounded by many layers of pubic circulation. The project shortlisted as the best scheme in the first round was not selected finally by the client.

See more