logo

Paris Hôspital Cochin, Paris, France

Paris Hôspital Cochin

The project of the “Maison des adolescents” wanted to be a portico open to the Parisian streetscape. This open structure reflected the inclusiveness of the hospital and its welcoming character. The unity and the simplicity of the very open structure along the Parisian boulevard is in itself a surprise which creates the signature space of this new sector of this large of the Cochin hospital.

 

sketch showing the actual perspective of the main concourse m

mass plan showing the relationship between the new project and the existing hospital building

section of the proposed project

elevation showing the relationship between the proposed project and the existing buildings around

detail of the main facade along Parisian boulevard

perspective of the new building seen from the pavement of the boulevard

sketch of the back facade of the proposed building

  Competition